Prirodni Šamponi Za Bradu i Kosu

Briga o bradi jednako je važna kao i briga o kosi. Ako želite bujnu bradu koja se izdvaja od većine drugih, moraćete oko nje malo i da se potrudite. Srećom, postoji puno saveta i trikova koji vam mogu pomoći na tom putu. Između ostalog, to uključuje i pronalaženje najboljeg šampona za bradu, korišćenje najboljeg pribora za pranje i održavanje brade i stvaranje dnevne rutine prema sopstvenim potrebama.

Mojo Beard and Hair Shampoo

Samo prirodno

Jedan od glavnih saveta koje možete dobiti je da nikada ne perete svoju bradu šamponima za kosu ili gelovima za tuširanje.

Da postavimo to ovako - ono što je dobro za bradu dobro je i za kosu, obrnuto retko kada! Zbog čega? Pa objašnjenje je vrlo jednostavno. Za početak, koža glave (skalpa) je najdeblja na čovekovom telu, dok je koža lica najtanja. Osim razlike u osetljivosti kože, često je brada gušća od kose (nije pravilo) i kvalitet dlake i njenog korena se dosta razlikuje.

Naravno, podrazumeva se da govorimo isključivo o prirodnim šamponima, bez parabena, sulfata i silikona. Proizvode koji sadrže bilo kakvu vrstu hemije nikako ne preporučujemo ni za bradu niti za kosu.

Koja je razlika između šampona za bradu i šampona za kosu?

Svaki dobar frizer će vam reći da ne šamponirate kosu svaki put kada se tuširate, jer šamponi za kosu neverovatno isušuju kožu. Suvo teme jeste veliki problem, ali mnogo veći problem je suva koža lica. Hemikalije u šamponima za kosu skiniće vam sa brade prirodna ulja (sebum) i mogle bi ostaviti dlaku i kožu ispod potpuno nezaštićene. Međutim, prirodni šamponi za pranje brade kreirani su tako da minimalno uklanjaju sebum, sa puno hidratantnih i protivupalnih sastojaka koji često nadoknađuju ono što je pranjem skinuto.

Mojo Beard šamponi za bradu i kosu

Da li postoji univerzalno rešenje?

U Mojo Beard, posle skoro godinu dana istraživanja i testiranja, uspeli smo da stvorimo posebnu formulu koja opravdava stav da je ipak moguće napraviti univerzalan proizvod. Naravno, polazna osnova je da taj proizvod prvenstveno mora da bude prilagođen koži i dlaci lica, a tek onda da se vidi kakve efekte postiže prilikom pranja kose. Rezultati koje smo dobili su, malo je reći, fantastični.

Mojo Beard šamponi za bradu i kosu su toliko dobro izbalansirani da na kraju nismo znali da li da ih zovemo šamponima za bradu i kosu ili šamponima za kosu i bradu. Znali smo da smo napravili dobar proizvod, ali prava potvrda toga je stigla kada su supruge i devojke naših bradonja počele da kupuju naše šampone za sebe. Prilagođena pH vrednost i vešto kombinovani prirodni sastojci u idealnoj razmeri čine da ovi šamponi odgovaraju velikom broj korisnika, bez obzira da li je povod otklanjanje problema ili prevencija.

Mojo Beard Šamponi Za Bradu i Kosu

Da li će se šampon za bradu rešiti peruti brade i kose?

Da, u velikoj meri će pomoći pri suzbijanju peruti. Sastojci šampona za bradu se mešaju bez oštrih deterdženata, a masiranjem duboko u bradu lako ćete proširiti blagodeti šampona na kožu ispod. Ali perut je sama po sebi dermatološki problem, a da biste došli do krajnjeg rešenja problema, dobra hidratantna krema (Buter Za Bradu) je ono što tražite. Kombinacijom ova dva preparata problem rešavate momentalno i trajno.

Perut u kosi, kao relativno manji problem od peruti brade, će vrlo brzo biti otklonjena upotrebom ovih šampona. Pojedini kupci su nam se javljali sa informacijama da im je perutanje glave prestalo posle samo 2-3 pranja.

Ipak, kako bismo opravdali ovako smele tvrdnje, moramo da pojasnimo još nekoliko stvari. Perutanje kože je posledica, a od samog uzroka zavise i rešenja. U najvećem broju slučajeva, uzroci su površinski (neadekvatna nega i higijena i korišćenje pogrešnih preparata) i to je nešto sa čime će se dobar prirodni šampon izboriti. Sa druge strane, ukoliko se uzrok ovog problema nalazi negde dublje u organizmu, ni jedan kozmetički preparat tu neće pomoći. U takvim slučajevima je bitno konsultovati lekara, uraditi detaljne analize i tražiti kompleksnija rešenja nakon utvrđivanja pravog uzroka.

Mojo Beard šamponi protiv peruti

Koliko često je potrebno prati bradu i kosu šamponom?

Ovo je jedno od najčešće postavljanih pitanja koje nema univerzalan odgovor. Mnogo faktora utiče na to koliko ćete često prati bradu i kosu šamponom, a prvi su posao kojim se bavite i godišnje doba. Osobe kojima su kosa i brada svakodnevno izložene prljavštini, normalno je da će svoje dlake da peru svakodnevno. Takođe, sasvim je normalno da ćete leti imati potrebu da češće perete bradu i kosu nego zimi.

Dakle, neki prosek je tri puta nedeljno i za većinu ljudi to je sasvim normalno. U mnogim tekstovima na internetu ćete pronaći informacije kako je sve preko toga suvišno i kako može biti štetno za dlaku. Možda to i jeste tačno ako koristite neke druge proizvode, ali sa Mojo Beard šamponima za bradu i kosu to definitivno nije slučaj.

Individualno ili univerzalno?

Navešću vam pojedinosti iz ličnog primera. Svaki moj radni dan počinje jutarnjim treningom na bazenu. Posle sat vremena plivanja sledi tuširanje i naravno pranje kose i brade. I tako 5 dana u nedelji. A subotom pauza od šampona i pranje Sapunom Za Bradu. Da, dobro ste pročitali. Pranje brade 6 puta nedeljno (nedeljom pranje kose i brade samo vodom). Rezultati? Za početak, mnogo veći volumen i kose i brade, jači koren, brada mnogo mekša i poslušnija, koža meka i nahranjena i polako se popunjavaju mesta na kojima je kosa ranije opadala. Sada će neko da prevrne očima i da pomisli kako su ovo čiste gluposti i da takav proizvod ne postoji. Ali morate sagledati širu sliku i videti koja sam još pravila usvojio u svojim dnevnim rutinama.

  • Posle svakog pranja brade obavezno koristim Buter Za Bradu kao neizostavan hidrantni proizvod.
  • Posle svakog pranja kose koristim pomadu ili glinu za kosu koja je 100% prirodan preparat na vodenoj bazi.
  • Glavni alati su drveni češalj i četka od prirodne dlake.
  • Pored toga, kvalitetna ishrana, izbegavanje štetnih stvari poput cigareta i alkohola i redovna fizička aktivnost su neizostavni činioci sveukupnog zdravlja brade i kose, kao i celog organizma.

Koliko god da su reakcije na određene proizvode individualne, pomenuta pravila za celokupno zdravlje organizma su univerzalna!

Šamponi za bradu i kosu protiv peruti

Šta kažu žene?

Veliki broj naših kupaca čine dame koje uglavnom prvi kontakt sa Mojo Beard proizvodima ostvaruju tako što kupuju poklone svojim dragim bradonjama. Ipak, interesovanje za našim proizvodima se tu ne završava i sve više korisnika naših proizvoda dobijamo i među lepšim polom.

Naravno, uvek su u pitanju proizvodi za kosu ( pomada i glina ) i šamponi. Zapravo, interesovanje ženskog dela publike je toliko da ćemo uskoro morati da pravimo i šampone sa posebno prilagođenim mirisnim notama samo za dame. A komentari? Pa možda bi trebalo sami da ih pročitate na stranicama proizvoda…

Da saberemo utiske…

Ponuda prirodnih preparata je i na našem tržištu postala sasvim solidna tako da više nema izgovora da nešto nije dostupno. Prvi korak je da se odreknete hemije. Čitajte spisak sastojaka na proizvodima koje kupujete! Znajte da čarobni preparati ne postoje i da će pravi rezultati doći samo uz adekvatnu kombinaciju kvalitetnih proizvoda i kvalitetnog života.

Pozivamo vas da nam javite kakvi su vaši utisci sa Mojo Beard šamponima za bradu i kosu kao i sa ostalim našim proizvodima.

 

Povezani Tekstovi

8 PREDNOSTI NOŠENJA BRADE
8 PREDNOSTI NOŠENJA BRADE
...koje niko ne može osporiti! Ako imate bradu, nema sumnje da treba da budete ponosni na to. Ne samo što izgledate...
PROČITAJ VIŠE
Uticaj Stranih Kozmetičkih Brendova i 7 Razloga Zbog Čega Je Bolje Kupovati Domaće Proizvode
Uticaj Stranih Kozmetičkih Brendova i 7 Razloga Zbog Čega Je Bolje Kupovati Domaće Proizvode
Dijagnoza: Konzumerizam Već dugo vremena gledamo kako se tržišta urušavaju, kako raste značaj ‘brendova’ i kako svesn...
PROČITAJ VIŠE
18 Profesionalnih Saveta Za Negu Kose Koje Svaki Muškarac Mora Da Zna
18 Profesionalnih Saveta Za Negu Kose Koje Svaki Muškarac Mora Da Zna
Nema sumnje da je kosa važan deo ukupnog izgleda svakog muškarca. Toliko toga treba uzeti u obzir – stil, dužinu, kad...
PROČITAJ VIŠE
Prirodni Proizvodi Bez Kojih Se I Najveće Muškarčine Teško Mogu Smatrati Frajerima
Prirodni Proizvodi Bez Kojih Se I Najveće Muškarčine Teško Mogu Smatrati Frajerima
I 3 Ključna Razloga Zašto Ih Morate Imati Može se reći da smo već naše čitaoce navikli na tekstove koji izgledaju pop...
PROČITAJ VIŠE

Ostavite komentar

Ime .
.
Poruka .

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja