8 PREDNOSTI NOŠENJA BRADE

...koje niko ne može osporiti!

Bradonje u ogledalu

Ako imate bradu, nema sumnje da treba da budete ponosni na to. Ne samo što izgledate muževnije, već je i zdravo nositi bradu! Ako vam neko ikada kaže da je nošenje brade nehigijensko ili neprivlačno, lako mu možete dokazati da nije u pravu tako što ćete mu predočiti ove prednosti koje pruža nošenje brade.

ŠTITI OD SUNCA I SPREČAVA OŠTEĆENJE KOŽE

Prema mnogim ozbiljnim istraživanjima, brada ne samo da može zaštititi vašu kožu od opekotina od sunca, već će i smanjiti rizik od ozbiljnog oštećenja kože blokiranjem do 95 procenata štetnih sunčevih UV zraka. Dakle, dok neki od sunčevih zraka prolaze, oni se raspršuju i minimalna količina će doći do vaše kože. Poznato je da sunce negativno utiče na kožu tako što ubrzava starenje pa je ovde više nego očigledno koliku zaštitu brada pruža.

A evo i paradoksa - brada vas zapravo može učiniti mlađim, a ne starijim!

GREJE VAS ZIMI

Jedna od prednosti nošenja brade se naročito oseti tokom hladnog dela godine, pri čemu brade pomažu da naša lica ostanu topla i izolovana. Verovatno je svako iskusio hladno vreme zimi i ledeni vetar koji vam grize lice, a da niste imali čime da ga pokrijete. Međutim, ako imate bradu, ne morate više da brinete o tome jer postoji dodatni sloj zaštite. Takoreći, šal koji se ne skida.

Što je duža brada, to bolje! Na taj način muškarci sa bradom imaju manje šanse da se prehlade.

winter bearded men

POMAŽE BOLESNIMA OD ASTME I SMANJUJE UTICAJ ALERGIJA

Brada takođe može olakšati život muškarcima koji pate od astme. Ispostavilo se da dlake na licu kao što su brada, brkovi, pa čak i dlake u nosu, pomažu u sprečavanju ulaska polena i prašine u respiratorni sistem. Deluje kao filter i sprečava taloženje alergena. Na taj način se  mogu sprečiti bolesti grla i pluća.

Profesionalni savet -  ako imate alergiju, molimo vas da uvek proverite listu sastojaka kod kozmetičkih proizvoda koje koristite. Tako ćete izbeći potencijalne probleme i odmah znati da li su odredjeni proizvodi pogodni za vas.

PRIRODNI MOISTURIZER

Još jedna prednost brade je da ona zapravo vlaži kožu. Možda niste svesni činjenice da vaše lice ima svoj režim hidratacije, koji pokreću lojne žlezde. Ovaj sistem održava kožu vlažnom tako što proizvodi prirodno ulje - sebum. Brada vam dodatno koristi jer vas sprečava da istrljate ili isperete sebum, a da ne pominjemo da zadržava hladan vazduh dalje od lica, čuvajući vašu kožu od isušivanja.

SMANJUJE RIZIK OD BAKTERIJSKE INFEKCIJE

Dokazano je da brada štiti kožu od infekcija. Jedan od problema sa brijanjem je što pravite male rezove na koži. Bakterije koje prirodno žive na vašem licu mogu ući u te posekotine i to može dovesti do infekcija i uraslih dlačica. Takođe može dovesti do nastajanja ozbiljnijih akni.

ČINI MUŠKARCE DA SE OSEĆAJU PRIVLAČNIJIM I POBOLJŠAVA SEKSUALNI ŽIVOT

Mnogi od vas bi se verovatno složili da je jedan od razloga što nosite bradu taj što se osećate muževnije i sa više samopouzdanije, zar ne? Studija nemačke kompanije za široku potrošnju Braun je to dokazala. Studija pokazuje da od 10.000 ispitanih muškaraca u Njujorku, više od polovine njih kaže da se osećaju privlačnije sa bradom. Nema nikakvog razloga da verujemo da bi isto istraživanje kod nas dalo drugačije rezultate.

bearded men and a girl

Ali šta je sa ženama? Hoće li njima biti privlačna vaša brada? Pa ne brinite za to! Prema mnogobrojnim istraživanjima objavljenim do sada, u različitim časopisima i publikacijama, i muškarci i žene bradate muškarce smatraju muževnijim. Bravo! Još jedan sjajan razlog da prestanete sa brijanjem.

POMAŽE DA UŠTEDITE VREME

Koliko dugo traje vaše brijanje? 10, 15, 20 minuta? Pa, naša rutina nege brade u najgorem slučaju traje 5 minuta i to je ako operete i negujete svoju bradu. Obično vam za češalj, nanošenje ulja ili balzama za bradu i zatim jedno dobro četkanje treba samo par minuta. Zamislite šta biste mogli da uradite sa svim tim ušteđenim vremenom. 

LAKŠE JE KUPITI POKLONE ZA BRADONJE

Budimo iskreni, bradonjama će uvek trebati neki proizvodi kako bi njihova brada bila čista i pod kontrolom. Uvek će ceniti čak i najosnovnije proizvode za negu brade i apsolutno će voleti neke od personalizovanih poklona za bradu.

PA DA ZAKLJUČIMO...

Imati bradu može doneti mnogo prednosti u odnosu na to da je nemate.  Pored zdravstvenih benefita, brada dodatno poboljšava vašu kožu, pa ako još uvek nemate bradu, vreme je da je pustite. Šta čekate? Pridružite se bradatoj strani! Pogledajte proizvode ispod!

Ako su vam potrebne dodatne informacije o početku tog putovanja, pogledajte još neke od naših tekstova sa ovog bloga.

Povezani Tekstovi

Nauka o Rastu Brade i Razumevanje Faktora Koji Utiču Na Njen Rast
Nauka o Rastu Brade i Razumevanje Faktora Koji Utiču Na Njen Rast
Brada. Ona je tu već vekovima i nose je muškarci svih kultura, rasa i vera. Od drevnih Egipćana do modernih hipstera,...
PROČITAJ VIŠE
Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?
Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?
Uložio si vreme i strpljenje u gajenje brade koja bi naterala i najveće poštovaoce, ali i one koji to nisu ludi za br...
PROČITAJ VIŠE
Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu
Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu
6 najpopularnijih stilova i kako ih postići Nošenje brade je u modi već vekovima, ali trendovi se stalno menjaju. Od ...
PROČITAJ VIŠE
Praznični Vodič Za Kupovinu
Praznični Vodič Za Kupovinu
Bilo da kupujete poklon za svog omiljenog bradonju, ili jednostavno želite da dopunite sopstvenu zalihu najkvalitetni...
PROČITAJ VIŠE

Ostavite komentar

Ime .
.
Poruka .

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja