Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu

Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu

6 najpopularnijih stilova i kako ih postići

Nošenje brade je u modi već vekovima, ali trendovi se stalno menjaju. Od klasične kratke i uredne do moderne dugačke i bujne brade, postoji stil za svakoga. U ovom blog postu pogledaćemo najpopularnije ovogodišnje trendove i dati vam savete kako da ih postignete. Bez obzira da li ste iskusni bradonja ili tek počinjete da gajite bradu, mi ćemo vam pomoći.

Kratka i uredna brada: Vekovni klasik

Kratka i uredna brada je vekovni klasik koji nikada neće izaći iz mode. Ovaj stil je savršen za muškarce koji žele uredan i profesionalan izgled bez muke pri održavanju dugačke brade. Da biste postigli ovaj izgled, morate redovno trimovati i oblikovati bradu. Koristite kvalitetan trimer ili makaze da održavate dužinu pod kontrolom i oblikujete ivice da biste stvorili čiste linije. Ovaj stil najbolje izgleda sa kraćom frizurom i savršen je za muškarce sa okruglim ili četvrtastim oblikom lica.

Mojo Beard Wood Balm and Butter

Dugačka i bujna brada: Povratak

Dugačka i bujna brada se vraća u modu i to je trend koji će ostati. Ovaj stil je savršen za muškarce koji žele da izraze sebe i da dodaju nešto muževnosti i neuhvatljivosti svom izgledu. Da biste postigli ovaj izgled, morate dozvoliti bradi da naraste nekoliko meseci. Takođe će biti neophodno da koristite kvalitetne proizvode za higijenu i negu brade, poput prirodnih ulja, balzama i sapuna, koji će voditi računa o korenu i telu dlake, ali i o hidrataciji kože lica.

Neobuzdana i neuhvatljiva brada: Prihvatanje prirodne teksture

Kada pominjemo neobuzdanu i neuhvatljivu bradu, zapravo pričamo o prihvatanju vaše prirodne teksture i puštanju brade da raste kako joj je volja - divlja i slobodna. Ovaj stil je savršen za muškarce koji žele opušteniji i relaksiraniji izgled bez obaveze redovnog brijanja. Da biste postigli ovaj izgled, morate dozvoliti bradi da naraste nekoliko nedelja, a zatim je trimovati na željenu dužinu. Koristite trimer sa štitnikom da održavate dužinu pod kontrolom i izbegavajte korišćenje bilo kojeg proizvoda za stilizovanje kako biste sačuvali prirodnu teksturu. Ovaj stil najbolje izgleda sa neurednom frizurom i savršen je za muškarce sa ovalnim ili diamantnim oblikom lica.

Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi

 

Oblikovana i stilizovana brada: Umetnost brijanja

Oblikovana i stilizovana brada govori sve o umetnosti brijanja i preciznosti. Ovaj stil je savršen za muškarce koji žele uredan i sofisticiran izgled. Da biste postigli ovaj izgled, neophodan je kvalitetan trimer ili makaze za oblikovanje i konturisanje brade. Koristite češalj ili četku za stilizovanje i održavanje brade i koristite dobar proizvod za stilizovanje, poput balzama za bradu, kako biste zadržali oblik. Ovaj stil najbolje izgleda sa kratkom frizurom i savršen je za muškarce sa trouglastim ili duguljastim oblikom lica.

Boja i farbanje brade: Dodavanje karaktera

Farbanjem brade mnogi muškarci žele da postignu jedinstven izgled i da dodaju malo karaktera svom sveukupnom stilu. To su uglavnom muškarci koji žele da daju hrabru i drsku izjavu ali i da se istovremeno dobro zabave. Da biste postigli ovaj izgled, obavezno pronadjite farbu za bradu visokog kvaliteta i nikako nemojte koristiti farbu za kosu. Budite pažljivi prilikom pranja i koristite rukavice da ne bi došlo do bojenja kože. Možete birati dosta različitih boja koje odgovaraju vašem ličnom karakteru, od prirodnih do živopisnijih nijansi.

Mojo Beard Lounge Oil and Butter and Brush

 

Kombinacija brade i brkova: Vintage twist

Kombinacija brade i brkova se popularno naziva vintage twist i odnosi se na klasičan izgled brade. Ovaj stil je savršen za dominantne alfa tipove koji žele da istaknu svoju ličnost i prepoznatljiv stil, dok istovremeno održavaju uredan i sofisticiran izgled. Da biste postigli ovaj izgled, morate odgajiti bradu i brkove i zatim ih trimovati i oblikovati na željenu dužinu. Koristite kvalitetan trimer ili makaze za oblikovanje ivica i češalj ili četku za stilizovanje i održavanje brade i brkova. Ovaj stil najbolje izgleda sa kratkom frizurom i savršen je za muškarce sa pravougaonim ili diamantnim oblikom lica.

Prihvatanje ličnog stila

Ovogodišnji trendovi forsiraju prihvatanje ličnog stila i insistiraju na pronalaženju izgleda koji vam najbolje odgovara. Bez obzira da li preferirate klasičnu kratku i urednu bradu, modernu dugačku i bujnu bradu ili nerasporeni i neuhvatljivi izgled, postoji stil za svakoga. Važno je da pronađete izgled koji čini da se osećate udobno i samouvereno. Zato, bilo da ste iskusni bradonja ili tek počinjete sa gajenjem, prihvatite svoju bradu i budite ponosni na čoveka koji jeste.
Kako Gajiti i Nositi Bradu
Uzmite vremena da isprobavate različite stilove i tehnike brijanja i ne bojte se da probate nešto novo. Konsultujte i svog frizera ili berberina, možda vam upravo njegovo mišljenje bude presudno u donošenju odluke. Pazite da koristite dobre kvalitetne proizvode i alate i da se brinete o svom opštem zdravlju i ishrani, jer će to imati veliki uticaj na rast i zdravlje vaše brade. I najvažnije, ne bojte se da se izdvojite izgledom od drugih i da formirate sopstveni stil na kojem će vam mnogi zavideti.

I za kraj neke zanimljive činjenice vezane za gajenje brade:
* Brada može pomoći da se smanji rizik od sunčanja, jer štiti kožu lica od UV zraka.
* Gajenje brade može pomoći da se smanji rizik od alergija i infekcija, jer brada može prirodno filtrirati vazduh i ulepšati kožu lica.
* Brada može pomoći da se smanji rizik od akni, jer brada može prirodno filtrirati sebum i druge nečistoće.
* Brada može pomoći da se smanji rizik od prehlade, jer brada može prirodno filtrirati bakterije i druge mikrobe.

Povezani Tekstovi

Otkrijte Tajne Za Brži Rast Brade: 7 Ključnih Faktora Koji Vode Do Uspeha
Otkrijte Tajne Za Brži Rast Brade: 7 Ključnih Faktora Koji Vode Do Uspeha
Da li sanjate o bujnoj i sjajnoj bradi koja će svakog ostaviti bez daha? Ako je odgovor da, niste jedini. Za mnoge mu...
PROČITAJ VIŠE
10 Uobičajenih Grešaka u Negovanju Brade i Kako Ih Izbeći
10 Uobičajenih Grešaka u Negovanju Brade i Kako Ih Izbeći
Održavanje brade nije lak zadatak. Zahteva posvećenost, upornost i znanje. Bez obzira da li ste iskusni bradonja ili ...
PROČITAJ VIŠE
Nauka o Rastu Brade i Razumevanje Faktora Koji Utiču Na Njen Rast
Nauka o Rastu Brade i Razumevanje Faktora Koji Utiču Na Njen Rast
Brada. Ona je tu već vekovima i nose je muškarci svih kultura, rasa i vera. Od drevnih Egipćana do modernih hipstera,...
PROČITAJ VIŠE
Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?
Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?
Uložio si vreme i strpljenje u gajenje brade koja bi naterala i najveće poštovaoce, ali i one koji to nisu ludi za br...
PROČITAJ VIŠE

Ostavite komentar

Ime .
.
Poruka .

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja